About the author

In 2008 richtte Arjan Vermeer -samen met Giel van der Hoeven- het online muziekmagazine TheBluesAlone.nl op. Als eindredacteur en fotograaf heeft Arjan zijn passie voor muziek tot uitdrukking kunnen brengen in de foto’s die hij maakte voor de vele verslagen van concerten en festivals. Naast bekende buitenlandse artiesten als The Black Keys, The Counting Crows, Iggy Pop, Santana, ZZ Top, B.B. King, Solomon Burke, Simply Red, Jeff Beck, maar ook Nederlandse artiesten als Racoon, Direct, De Dijk, Kensington, Ilse de Lange, Waylon en The Golden Earring verschenen voor zijn camera. Eind 2015 draagt Arjan het eigendom van TheBluesAlone over aan twee andere muziekliefhebbers, Nicolette Johns en José Gallois.

Na het avontuur als concertfotograaf begint Arjan een nieuwe activiteit als publicist/uitgever. Het eerste project betreft het boek “In The Flow” waarin hij de muzikale reis die hij samen met Giel van der Hoeven tijdens TheBluesAlone gemaakt heeft, in beeld brengt. In 2016 wordt het boek in gelimiteerde oplage als private (dus niet commercieel) editie uitgegeven. Van 2017 tot en met 2019 werkt hij aan het boek Trommelaars waarin hij foto’s van startende, minder bekende en heel bekende drummers combineert met interviews. De foto’s stammen uit zijn omvangrijke fotoarchief die hij tijdens zijn ‘TheBluesAlone’-periode heeft opgebouwd, maar ook tijdens live optredens gekoppeld aan de interviews. Trommelaars wordt (dit keer wel commercieel) uitgegeven begin 2020, tijdens de start van covid19-pandemie. Maar gezien het feit dat de verkoop-activiteiten gekoppeld waren aan drum-festivals, workshops en masterclasses (die dat jaar allemaal gecancelled werden) bleef ook deze uitgave beperkt tot eén editie! In 2022 levert Arjan het derde project op: “5 jaar DijkRock Maasdijk” ter herinnering aan de vijf edities van het Maasdijkse festival van 2012 tot en met 2016. Dit project betreft weer een samenwerking met Giel van der Hoeven, die de teksten verzorgt heeft en collega-conertfotografen José Gallois en Johan Sonneveld.

Voor 2023 staat het project “Licht in de Kerk” gepland. Daarna zullen andere projecten worden uitgevoerd op het gebied van architectuur, landschappen en reizen.

Alle content op deze site is eigendom van Arjan Vermeer en is beschermd door het auteursrecht. Alle rechten zijn voorbehouden aan Arjan Vermeer!

All content on this site is owned by Arjan Vermeer and is protected by copyright. All rights reserved!!

Eén antwoord op “About the author”

  1. Hoi Arjan

    Voor mijn nieuwe online drumcursus heb ik een nieuwe blackmagic Pocket cinema camera gekocht.
    Ik wil in de nieuwe video’s die ik ga opnemen een nieuwe frisse look hebben en zoek iemand die dit samen met mij kan instellen in de drumstudio.
    Mijn vraag is, wil en kan je mij helpen of weet je iemand die me verder kan helpen.

    Groetjes Léon van der Geest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *