About the author

Al sinds zijn jeugd is Arjan Vermeer gefascineerd door het ‘bevriezen’ van de werkelijkheid met zijn camera. In de loop der jaren ontwikkelt hij een voorkeur voor het fotograferen van live muziek, archeologie, architectuur, landschappen, wildlife en straat-fotografie. Daarbij specialiseert hij zich op fotograferen met natuurlijk licht.

In 2008 richten Arjan Vermeer enGiel van der Hoeven het online muziekmagazine TheBluesAlone.nl op. Als eindredacteur en fotograaf brengt Arjan zijn passie voor muziek tot uitdrukking in de foto’s die hij maakt tijdens vele concerten en festivals. Naast bekende buitenlandse artiesten als The Black Keys, The Counting Crows, Iggy Pop, Santana, ZZ Top, B.B. King, Solomon Burke, Simply Red, Jeff Beck, verschenen ook Nederlandse artiesten als Racoon, Direct, De Dijk, Kensington, Ilse de Lange, Waylon en The Golden Earring voor zijn camera. Eind 2015 draagt Arjan het eigendom van TheBluesAlone over aan twee andere muziekliefhebbers, Nicolette Johns en José Gallois.

Na het avontuur als concertfotograaf begint Arjan een nieuwe activiteit als publicist/uitgever. Het eerste project betreft het boek “In The Flow” waarin hij de muzikale reis in beeld brengt, die hij tijdens TheBluesAlone-periode gemaakt heeft. In 2016 wordt het boek in gelimiteerde oplage als private (dus niet commerciele) editie uitgegeven.

Van 2017 tot en met 2019 werkt hij aan het boek Trommelaars waarin hij foto’s van startende, minder bekende en heel bekende drummers combineert met interviews. De foto’s stammen uit zijn omvangrijke fotoarchief die hij tijdens zijn ‘TheBluesAlone’-periode heeft opgebouwd, maar ook tijdens live optredens gekoppeld aan de interviews. Trommelaars wordt (dit keer wel commercieel) uitgegeven begin 2020, tijdens de start van covid19-pandemie. Maar gezien het feit dat de verkoop-activiteiten afhankelijk waren van drum-festivals, workshops en masterclasses (die dat jaar allemaal gecancelled werden) bleef ook deze uitgave beperkt tot eén editie!

In 2022 levert Arjan het derde project op: “5 jaar DijkRock Maasdijk” ter herinnering aan de vijf edities van het Maasdijkse festival van 2012 tot en met 2016. Dit project betreft weer een samenwerking met Giel van der Hoeven, die de teksten verzorgt heeft en collega-concertfotografen José Gallois en Johan Sonneveld.

Voor 2024-2025 staat het project “Licht in de Kerk” gepland. Daarna zullen andere projecten worden uitgevoerd op het gebied van architectuur, landschappen en reizen met werktitels als “Vermeer’s Vergezichten”, “Travelling in Black and White”, etc.

Alle content op deze site is eigendom van Arjan Vermeer en is beschermd door het auteursrecht. Alle rechten zijn voorbehouden aan Arjan Vermeer!

All content on this site is owned by Arjan Vermeer and is protected by copyright. All rights reserved!!

Eén antwoord op “About the author”

  1. Hoi Arjan

    Voor mijn nieuwe online drumcursus heb ik een nieuwe blackmagic Pocket cinema camera gekocht.
    Ik wil in de nieuwe video’s die ik ga opnemen een nieuwe frisse look hebben en zoek iemand die dit samen met mij kan instellen in de drumstudio.
    Mijn vraag is, wil en kan je mij helpen of weet je iemand die me verder kan helpen.

    Groetjes Léon van der Geest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *