Paard van troje wordt voor eén avond The Rockabilly Room

Geplaatst op

Het is wel even een ding als er op eén avond twee van de beste rockabilly bands, de nederlandse Dry Riverbed Trio en de amerikaanse Paladins, tegelijkertijd in een concertzaal optreden. Die concertzaal, het Paard van Troje in Den Haag, wordt daarmee voor eén avond the Rockabilly Room!

De broertjes Dusty (gitaar, zang) en Darryll Ciggaar (drums, zang) en Ronald Tilgenkamp (contrabas, zang) zag ik voor het eerst in Utrecht tijdens de eerste versie (2014) van het Ramblin’ Roots festival. En toen al maakten ze onmiskenbaar indruk. Het publiek, die de kleine zaal van het Paard die avond vulde, reageerde dan ook enthousiast en schreeuwde zelfs om een toegift aan het eind van de -veel te korte- introductie voor de hoofdact van die avond, The Paladins. Gelukkig mocht Dusty die avond nog zij aan zij met Dave Gonzalez schitteren voor de Haagse muziekliefhebbers.

The Paladins braken, zoals gewoonlijk, de zaal af. Het is onvoorstelbaar hoe deze band -die furore maakte in de 80-er en 90-er jaren van de vorige eeuw- nog onverminderd hun energie over kunnen brengen op een zaal vol met muziekliefhebbers. Ze wilden zelfs eerder beginnen om zo langer te kunnen spelen!! Maar de zaalmanager liet ze toch nog even wachten op nog ca 20 gasten die nog niet binnen waren. Maar dan gaan Dave Gonzalez (gitaar), Thomas Yearsly (stand-up Bass) en Brian Fahey (drums) toch eindelijk los. En het publiek geniet zichtbaar. Uiteindelijk mag Dusty Ciggaar naast Dave Gonzalez zijn kunsten vertonen. Twee generaties gitaarvirtuozen. De rest van Nederland heeft weer eens wat gemist………

Ik mocht deze avond Brian Fahey interviewen voor mijn boek “Trommelaars”. En Brian, die van zijn tourmanager uiterlijk om 18.00 uur moest gaan eten, stond mij geduldig te woord, vroeg zelfs -toen het toch echt tijd was- of dit wel voldoende was. Een echte amerikaanse Gentleman!! Maar ook Darryll Cigaar, drummer van The Dry Riverbed Trio is kandidaat voor mijn boek “Trommelaars”. Het was dan ook weer eens ouderwets foto’s schieten in het donkerste gedeelte van het podium: …daar waar de drummers zitten….!!