Will Kennedy excelleert op Drumworld Festival

Geplaatst op

Will Kennedy is de vaste drummer van The Yellowjackets sinds 1990. Hij is er vanaf begin deze eeuw een paar jaar tussenuit geweest om meer lokaal in L.A. te werken en meer bij zijn gezin te zijn. Maar vanaf 2011 gaat hij weer op volle kracht internationaal met ‘de jackets’.

Nog maar een paar weken geleden zagen wij hem zijn drum-kunsten vertonen bij het Drumworld Festival in Adams Drumworld in Ittervoort. En daarbij viel mijn mond steeds open als hij een groove neerzette. Of het nu een shuffle feel, een straight feel, een ballad, of een hektisch snel nummer is, hij speelt het allemaal met een aan enorme rust gepaard met kracht. Subtiele beats, veel ruimte, een razendsnel en precies gespeeld ride-bekken, onverwachte breaks. Het zijn zomaar wat elementen uit het rijke scala dat Will Kennedy te bieden heeft – met daarbij de unieke kwaliteit om zelfs in de grootste zalen het kleinste roffeltje ieders oor te laten bereiken.Maar -tijdens zo’n masterclass- praat hij ook graag met zijn publiek en dan laat hij zie dat hij zijn kennis goed kan en wil overdragen.

Kennedy vertelde Slagwerkkrant in 1997 al: ‘Het ontwikkelen van een eigen geluid en een eigen stijl is eigenlijk het enige wat je carrière op een hoger niveau kan brengen.” Het slechte nieuws is dat daar geen gebruiksaanwijzing voor is. Er zijn geen logische stappen. Je moet jezelf ontdekken achter je instrument, en dat doe je optimaal als je er helemaal in zit. Als je op dat punt komt waar veel muzikanten aan verslaafd zijn. Het besmettingsgebied…’