Een lesje geleerd door jong en oud!!

Geplaatst op

Afgelopen zaterdag werd de Groove Day gehouden bij Bax Music in Rotterdam. En die Groove Day betekende dat liefhebbers en andere drumgestelden konden gaan luisteren naar de kunsten van een jong talent, Han Kerkhof, en een -inmiddels toch wel- oude rot, Koen Herfst.

Han Kerkhof studeert nog aan de HKU in Utrecht, maar vertoont zijn kunsten al veelvuldig op youtube, waar zijn korte filmpjes met creatieve grooves regelmatig viral gaan. Ziehier de ‘Scissor Groove’:

Maar dit doet hij ook met cola-blikjes, flesjes Grolsch, enzovoorts. Heerlijk om te zien hoe een jonge student als zich creatief kan uitdrukken met slagwerk!

Afgelopen zaterdag bij Bax Music konden we dit live aanschouwen en horen, waarbij hij af en toe een filmpje van zich zelf als illustratie gebruikte om het geheel te verduidelijken. Maar dat was eigenlijk niet echt nodig.

Koen Herfst is voor veel trommelaars een oude bekende. Zo organiseert hij op 15 oktober het HerfstFest, alwaar veel bekende en minder bekende drummers laten zien waar zij toe in staat zijn. Maar Koen is ook bekend van de wereldtournee van Armin van Buuren, als ‘beste drummer van de Benelux’, zijn solowerk zoals ‘Back to Balance’ en heel veel klussen tussendoor. Maar tijdens de Groove Day stond hij gewoon een kleine 10 drummers te woord, beantwoordde al hun vragen en improviseerde lekker weg.

Indrukwekkend hoe deze professionals hun kennis over proberen te brengen op andere liefhebbers.