Damian de Weerd winnaar Finale Drumtalent 2017

Geplaatst op

Damian de Weerd heeft de finale van het Drum Talent in 2017 gewonnen. De finale vond vandaag 10 september plaats tijdens het Adams Drumworld Festival in Ittervoort. Na het verpletterende optreden van jazzdrummer Will Kennedy mochten de drie finalisten hun kunsten vertonen. De spanning was van de jonge koppies af te lezen, maar naar mate de tijd vorderde kwamen ze beter in de flow. Emile beet als 16-jarige de spits af met een degelijke set. Emile Delarue is met 5 jaar drum-ervaring de ‘jongste’ van de drie. Maar wat mij betreft indrukwekkend genoeg om nog veel van te gaan horen. Bjorn Knoops (18) is al op zijn zesde jaar begonnen met drummen. En die ruime ervaring was te horen ook. Hij speelde, aan de reacties uit het publiek te horen een thuiswedstrijd. Maar de winnaar werd toch Damian de Weerd (16). Afkomstig uit een muzikale familie, zijn vader is gitarist bij de bluesrock formatie Down Jones, waar Damian nu ook drumt, is Damian op 3-jarige leeftijd al begonnen met drummen. Vanaf zijn zesde jaar kreeg hij les. Als oud-leerling van de Zaanse Jeroen Vrolijk blijkt hij dan ook over net even meer ervaring te beschikken en -volgens de jury- “…een mooie techniek vol vuur en een prettige voorin-opvatting. Hij kan zeker nog werken aan zijn (solo)opbouw en iets meer dynamiek mag ook wel. Jurylid Simon Phillips constateerde nog een fijne dosis anarchie; altijd prettig bij een jonge drummer! ….”.

 • Emile Delarue
 • Damian de Weerd
 • Emile Delarue
 • Damian de Weerd
 • Bjorn Knoops
 • Bjorn Knoops
 • Damian de Weerd
 • Emile Delarue
 • Damian de Weerd
 • Bjorn Knoops
 • Damian de Weerd