Fonts, kleuren, vlakverdeling, … het blijft lastig?

Geplaatst op

Ja, ja, …. ik weet ‘t. Wanneer ligt het boek in de winkels? Daar heb ik helaas nog geen antwoord op, nou ja, behalve ..’soon’..!! Ik kan beter vertellen waar ik nu ben in het proces. Hieronder zie je een preview (met een aantal testpagina’s) van een proefboek die ik bij fotofabriek heb laten maken om beslissingen te kunnen nemen over verschillende lettertypes, steunkleuren en vlakverdelingen. Dus nee, dit is niet het boek zoals het in de winkels komt te liggen, maar het geeft je een beetje een indruk hoe het er uit komt te zien. Eind juli-begin augustus moet het ontwerp af zijn, duuus…..moet ik die beslissingen in de komende weken gaan nemen!? Verder moeten de teksten nog wat worden bijgeschaafd, in combinatie met het design (vlakverdeling) en het aantal pagina’s. Waar het boek eind vorig jaar nog meer dan 240 bladzijden telde, ben ik nu onderweg naar de 200. Alles minder dan 200 is voor mij acceptabel, en is ook goed voor de verkoopprijs, die anders veel te hoog wordt. En daarna gaan we de marketing, funding, etc voorbereiden. Mijn target is nu om het boek nog voor HerfstFest te kunnen verkopen. Dat moet dus eind september worden!! Maar …..wie weet wat er nog komen gaat!?!?

PS letten jullie trouwens op de titanenstrijd m.b.t. de cover, de omslagfoto? Het wordt Olaf Fase (rood) of Percossa (blauw). Experts vertellen mij dat een rode kleur op de cover meer attentiewaarde heeft in het schap. Graag jullie mening. En Olaf staat in deze preview eventjes op de achterkant en Percossa op de voorkant…. Maar dat zegt dus niks. Beslissing moet ik nog nemen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *