Generale repetitie FourHorizons op DrumDrieDaagse

Geplaatst op

Er zijn nog een aantal losse eindjes aan elkaar te knopen voor mijn boek Trommelaars. Zo moet ik nog een goeie actiefoto van Koen Herfst zien te scoren, door mijzelf geschoten dan…. Want er zijn echt iconische foto’s van Koen gemaakt tijdens zijn tournee met Armin van Buuren. Maar ik wil toch echt een zelf gemaakte plaat. Een mooi moment daarvoor leek mij dan ook de clinic te bezoeken die Koen zou geven op de Drum Driedaagse op zondagmiddag 19 augustus in Musicon, Den Haag. Aldaar gearriveerd blijkt het een drukte van jewelste te zijn in de grote zaal van het Musicon, waar om 15.00 uur de clinic zou moeten beginnen. Koen informeert mij dat het programma een ietsje-pietsje is gewijzigd. Ze gaan een repetitie doen van het Four Horizons-initiatief van Cesar Zuiderwijk: 2000 drummers op het stand van Scheveningen op 9 september a.s. Maar dan met de studenten van de Drum Driedaagse. Die actiefoto van Koen zie ik die middag nog niet gebeuren: daarvoor staat het te vol op het podium. Maar het is wel een unieke gelegenheid om even een kijkje in de ‘keuken’ van het aankomende event te nemen. En inderdaad, meester Zuiderwijk neemt stap voor stap het script door van die dag. Leuk!!  Maar hij is streng deze middag, anders wordt het een zooitje, meldt Cesar. En hij neemt de ervaring van de “1000 drummers aan de Maas” mee, dus iedereen luistert ook aandachtig! Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat de discipline die Cesar er in probeer te krijgen zeker geen luxe is. Als straks die 2000 drummers gaan improviseren wordt het inderdaad een janboel. Cesar grijpt dan ook af en toe heel duidelijk in. Waar hij tijdens zijn concerten en theatershows grappen en grollen uithaalt is de drummerbaas hier toch echt gefocussed en geconcentreerd bezig. Tegelijkertijd ervaar je de lol die de trommelaars onderling hebben. Echt mooi om te zien! En dat allemaal belooft veel goeds voor het optreden op 9 september. Daar gaan we zeker bij zijn !!! Dan heb ik in ieder geval weer een kans om Koen op de gevoelige sensor vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *