Digital Drummin’ in een caravan?

Geplaatst op

Wie is opgegroeid met de TV-serie “Film van Ome Willem”, herinnert zich nog het intro van elke aflevering waarin Ome Willem (Edwin Rutten) achter zijn drumstel klimt om met zijn mede-geitenbreiers het liedje Luister even wat ik vraag? te zingen, met de legendarische uitspraak Lust je ook een broodje poep?  Uitgerekend die TV-serie en, meer specifiek, Ome Willem achter zijn drumstel, heeft Leon van der Geest aangezet tot zijn drumcarriere. Hij heeft les gehad van o.a. Hans Cleuver en Juan van Emmerloot. Zijn carriere als drumleraar begon bij Hans Cleuver en later bij Kees Toets Muziek, waarna hij zijn eigen drumschool begon in Honselersdijk. Met zijn lesmethode voor beginnende drummers (vanaf ca. 8 jaar), maar ook voor ‘kleuters’ (mensen van elke leeftijd die nog nooit gedrumd hebben maar dat wel willen gaan doen: “Iedereen kan nu leren drummen!!“), heeft hij een uitermate succesvolle drumschool opgezet. Hij geeft nu les aan meer dan 150 leerlingen, waarvan de helft in groepsverband en de andere helft online, via www.onlinedrumles.nl en een aantal eén-op-eén!

Ik mocht een groepsles meemaken in zijn lesruimte in Honselersdijk. Leon zit achter zijn digitale Yamahadrumstel, achter hem een scherm waarop de acht leerlingen in de zaal kunnen volgen wat Leon doet (van bovenaf). Leon kijkt direct naar zijn leerlingen, eveneens gezeten achter een digitaal Yamaha drumstel voorzien van een tablet en aangesloten op een audiosysteem. Daarmee kan Leon een leerling versterken zodat iedereen in de zaal hem/haar kan volgen. Maar ook kunnen leerlingen online lessen volgen door middel van ca 250 video’s verdeeld in 31 hoofdstukken en 14 delen. Leon heeft een Youtube-channel en een Spotify-playlist en een Facebook– en Instagrampagina met o.a. een aantal spreuken, waarvan ikzelf deze de leukste vindt: Een drummer praat niet veel, maar als hij drumt ga je vanzelf naar hem luisteren!.

Eén van zijn activiteiten is om festivals, basisscholen, kinderfeestjes en andere (bedrijfs-)evenementen te bezoeken met zijn DrumCaravan. Een omgebouwde caravan met 7 digitale drumstellen voorzien van een tablet waardoor kinderen een indruk kunnen krijgen wat het is om drumles te volgen. Een mooie manier om kinderen enthousiast te krijgen voor drummen! Wij hebben Leon bezocht tijdens de Funky Market in Berkel en Rodenrijs. En de drumstellen in de caravan waren voortdurend bezet. Ook dat lijkt dus een succesvolle manier om jonge muzikanten-in-spé te enthousiasmeren.

Uiteraard hebben wij Leon van der Geest geinterviewd voor het boek Trommelaars! En ik kan je verzekeren dat het een leuk verhaal gaat worden met pittige westlandse uitspraken…..!?

2 reacties op “Digital Drummin’ in een caravan?&rdquo

  1. Hoi Arjan,

    Wat een leuk stuk heb je geschreven!
    Ik had het nog helemaal niet gezien, ik zat sinds tijden mijn Facebook te bekijken en zag toen dit artikel.
    Mag ik dit verhaal op mijn website gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *