2000 drummers aan zee: Four Horizons

Wie herinnert zich nog 1000 drummers aan de Maas, het grote project van Cesar Zuiderwijk uit 1992? Het vond plaats tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Vijftigduizend mensen waren op de Boompjeskade getuige van een concert; een spektakel van anderhalf uur, afgesloten met spectaculair vuurwerk.
Nu, 26 jaar later, komt Cesar Zuiderwijk met een vergelijkbaar evenement, dat twee keer zo groot is: Four Horizons – 2000 drummers aan zee, op het strand van Scheveningen op zondag 9 september van 16.00 tot 18.00 uur. Wederom een recordpoging dus!

Het wordt de apotheose van een geweldig slagwerkweekend na het Drumworld Festival, dat de dag ervoor plaatsvindt bij Adams Drumworld in Ittervoort.

Cesar Zuiderwijks grote droom om zijn Four Horizons-plan te realiseren wordt werkelijkheid! Four Horizons, dat is 4×500 drummers uit vier muzikale windrichtingen: Europa/VS (Noord), Zuid-Amerika (Zuid), Azië (Oost) en Afrika (West). Die 4×500 drummers gaat Cesar op 9-9-18 laten samenspelen op het strand van Scheveningen. Dat wordt ongetwijfeld weer een record! En dat alles voor een publiek van naar schatting tussen de vijftig- en honderdduizend mensen.

Speciale acts
Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Slagerij Van Kampen, De Drumbassadors, Yamato Drumschool, Michael Schack en Drum Demons, een nieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst (deze groepen zijn nog onder voorbehoud). Ook zullen er een aantal nationale en internationale topdrummers meespelen.
Er zullen de hele dag in Scheveningen en Den Haag drum- en percussiegroepen lopen: Schotse drummers, Basler-drummers, brassbands, sambagroepen en traditionele drumbands.

 

NOORD Europa/VS – blauw: De drummers bespelen drumstellen of snaredrums. Extra percussie: tamboerijn
OOST Azië – rood: De drummers bespelen Japanse taiko’s of floortoms met een bekken op standaard.
ZUID Zuid-Amerika – geel: De drummers bespelen latin-instrumenten, zoals conga’s, bongo’s, surdo’s, timbales en cajóns. Extra percussie: koebel met stok
WEST – Afrika – groen: De drummers bespelen djembés, doundouns. Extra percussie: shakers

Je neemt je eigen instrumenten mee (hoofdinstrument + extra percussie), behorend bij de groep die je gekozen hebt. Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat je op eenvoudig niveau kunt notenlezen

Eventuele begeleiders mogen helaas niet backstage, maar kunnen wel het strand op om het concert mee te maken. Ophalen van de deelnemers kan weer bij de inschrijfpoorten.

Inschrijven kun je doen op de site van 2000drummersaanzee !

 

 

Dit spektakel komt mede tot stand in het kader van Feest Aan Zee, een jaar lang festiviteiten vanwege de viering 200 jaar badplaats Den Haag/Scheveningen en Live On The Beach.

Tijdens het spektakel zal ook Drum Demons optreden, een nieuw initiatief van Cesar Zuijderwijk en Koen Herfst. “Suguda” is een van de stukken die gespeeld zullen worden tijdens “FOUR HORIZONS”. In de aanloop naar dit spectaculaire evenement brengen de Drum Demons elke maand een single uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *