Ondernemerschap volgens het Menkehorst-model

Geplaatst op

Hij is 31 jaar en heeft zijn eigen vaste studio, een mobiele studio, is producer en soundengineer, en zijn werkgebied loopt van Antwerpen via Den Bosch naar Amsterdam. Hij geeft les aan de Rockacademy in Tilburg. Hij drumt en zingt in diverse bands, van Sir Yes Sir, Niels Geusebroek en Sunday Sun.  En vanavond is hij de drummer van de Vreemde Kostgangers (George Kooijmans, Henny Vrienten en Boudewijn de Groot) op -uitverkochte- tournee door Nederland. Zijn naam is Dave Menkehorst.

Deze avond is mijn werkplek voor het interview met Dave, de artiestenfoyer van het Theater aan de Schie in Schiedam. En die is een stuk rustiger dat mijn vorige interview in De Veste in Delft (lees ook Percossa in Theater de Veste …BAM!) De ‘Kostgangers’ blijven deze avond netjes in hun eigen kleedkamer, waardoor wij een rustige omgeving hebben voor ons gesprek. Ik ben vooral geinteresseerd in het “Menkehorst-model”, waarop Dave zelf is afgestudeerd aan de Rockacademy waar hij nu lesgeeft. Het model helpt artiesten om hun talent om te zetten in ‘cash’!! Naast de werking van het model ben ik vooral benieuwd naar hoe Dave het nu (nog) in de praktijk brengt. Hoe bepaalt Dave zijn keuzes voor de opdrachten die hij aanneemt. Hoe bepaalt hij het toekomstig rendement van zijn opdrachten? En hoe gaan passie voor muziek, artisticiteit en zakendoen samen? Het werd een uitermate interessant gesprek, waar van jullie uiteraard meer gaan lezen in mijn boek “Trommelaars”.