Percossa in Theater de Veste: …….BAM!

Een lid van Percossa zelf, Eric, doet open als ik aanbel bij de artiesteningang van Theater de Veste in Delft. De Veste is voor mij bekend terrein en is een leuk, gezellig, klein theater met ca 500 zitplaatsen. Een theater waar je echt contact met je publiek kan hebben, zou René later in het interview zeggen. Want daarvoor had ik de afspraak gemaakt, om de heren van Percossa, de slagwerkersgroep die uit echt alles klank en ritme kan halen, eens goed te ondervragen. Een uitdaging voor mij, want vier man tegelijk interviewen heb ik nog niet eerder gedaan. De ‘crimesite’ is de artiestenfoyer van De Veste, niet veel meel dan een gezellige keuken. De heren hadden mij dan ook uitgenodigd tijdens hun diner, waarbij ze stuk voor stuk gebruik maken van de enige magnetron die de artiestenfoyer rijk is. Daarnaast kwamen ook de andere teamleden eten. Je kunt je dan ook voorstellen dat mijn opname-apparaat behoorlijk wat te verduren kreeg van de telefoon-, magnetron- en koffiezetapparaat-geluiden. Kortom, een onstuimig interview, waarin René, Janwillem, Eric en Freek heel geduldig en professioneel antwoord geven op mijn vragen. Eigenlijk net zoals de show die avond: Onstuimig, ik kan mij voorstellen dat het publiek van begin tot eind zich hebben vastgeklampt aan de leuningen van hun stoel, maar ook heel strak en professioneel gedaan. Percossa laat moeilijke dingen heel makkelijk lijken: “we zijn een apparaat wat moeiteloos samenwerkt” zegt Eric. “We weten allemaal van elkaar wie waar staat op het podium. Je zou bij wijze van spreken een porceleinen kopje blindelings over kunnen gooien, omdat je weet dat daar iemand staat.  Ondertussen zijn we best moeilijke dingen aan het spelen. En die opperste concentratie en focus gaat de hele avond door“, vult René aan. Meer van deze -klassiek geschoolde- trommelaars kun je lezen in het boek ….”Trommelaars ….!!

Hier alvast een paar plaatjes van de show BAM! in Theater de Veste in Delft op 10 maart 2018.