Slagerij van Kampen speelt Luxor plat!!

Slagerij van Kampen is al meer dan 35 jaar een begrip in de Nederlandse drummerswereld. In 1982 Opgericht door Mies Wilmink en Willem van Kruijsdijk en nu voortgezet door de drummers/percussionisten Olaf Fase, Johan de Boer, Boudine van Slobbe en Clara de Mik. Multi-instrumentalist Robin van Vliet completeert de band. Wilmink en van Kruijsdijk blijven sinds 2001 op de achtergrond als de artistiek leiders. De show in het het vrijwel gevulde Luxor in Rotterdam was aangevuld met drie blazers: Willem Pluk op trompet, Jon Sensmeier op saxofoon en Alex Loiacono op Trombone. De show heet dan ook niet voor niets Lip/Stick!

Voor de show heb ik een heel leuk interview van een uur met de drummer/percussioniste Clara de Mik. Zij speelt ook alweer ruim 12 jaar bij Slagerij van Kampen. Samen met Johan de Boer hebben ze een entr’act geschreven voor deze show: Travelling Drums op een mondo-kit, een sabar en een serouba uit Senegal.