John Engels 65 jaar in het vak

John Engels wordt dit jaar 83 jaar en is daarmee 65 aktief als jazz-drummer. En aktief moet je letterlijk nemen: met een heuse jubileumtour, “Swinging ‘round the world for 65 years” trekt hij door Nederland, van Terneuzen tot in Groningen. Hij speelt daar met oude bekenden en lokale jazz-muzikanten, te beginnen op 26 januari a.s. in het Koninklijk Theater Carré waar hij samen met het Metropole Orkest de ‘Avond van de Jazzmuziek‘ mag verzorgen. Op zijn site www.johnengelsdrums.nl vind je het volledige tourschema!!

John Engels speelde o.a. bij Pia Beck, de Diamond Five, het Louis van Dijk Trio, Boy Edgar’s Big Band en is bij het grote publiek met name bekend van zijn deelname aan de wellicht legendarische tournee met Chet Baker eind tachtiger jaren van de vorige eeuw. Maar hij heeft met heel veel meer internationale artiesten samen gespeeld. Teveel om ze allemaal hier op te noemen!. Hij is gelauwerd met zo’n beetje elke muziekprijs die er te vinden is, w.o. de Bird Award, de Boy Edgar Prijs en diverse Edisons. Kortom een levende legende!!!

 

P.S.- leestip:” Hé vogel, wanneer spelen we weer? ” van Jeroen de Valk